معرفی سری های مختلف سوئیچ های سیسکو (Cisco Switches)
امروز در سایت کالای دیجیتال قصد داریم سری های مختلف سوئیچ های سیسکو (Cisco Switches) را به شما معرفی کنیم اما قبل از این کار می خواهیم در مورد اینکه سوئیچ چیست صحبت کنیم. سوئیچ switches دستگاه یا سیتمی بسیار کاربردی است که در شبکه های مخابراتی مورد استفاده قرار می گیرد. کاری که سوئیچ به انجام می رساند این است که داده های ورودی را از هر یک از پورت های ورودی چندگانه، به پورت خروجی مشخص شده یا خاص هدایت می کند. به این ترتیب اطلاعات در مقصد مورد نظر دریافت می شوند بدون اینکه از میزان آنها کاسته شود یا دیتایی دوبار ارسال گردد.
در شبکه تلفن سنتی (Circuit-switched)، یک یا چند سوئیچ به کار گرفته می شوند. این سوئیچ ها یک مدار اختصاصی را جهت برقراری اتصال موقت به وجود می آورند که منجر به برقراری ارتباط میان دو یا چند نفر می شود. در شبکه محلی اترنت (LAN)، یک سوئیچ با توجه به فریم ورودی، آدرس فیزیکی (MAC آدرس) مقصد را تعیین می کند و فریم حاوی دیتا را به طور مستقیم به سمت مقصد هدایت می کند.
در شبکه گسترده مانند اینترنت، سوئیچ آدرس مقصد را با توجه به آدرس IP که در هر بسته دیتا به طور اختصاصی تعریف شده است؛ مشخص می کند. گستردگی کاربرد سوئیچ بسیار زیاد است و امروزه عدم کاربرد سوئیچ ها در سازمانها و مراکز دولتی و خصوصی تقریبا غیر ممکن است. در ادامه مقاله معرفی سوئیچ های سیسکو به بررسی انواع سوئیچ ها می پردازیم.
اگر قصد دارید قابلیت های کلاس سازمانی را با یک قیمت عالی دریافت کنید پیشنهاد ما این است که از سوئیچ های سری ۲۹۶۰ سیسکو استفاده کنید، این سوئیچ cisco قابلیت دسترسی به لایه ۲ و ۳ اترنت گیگابایت OSI را دارند. راه اندازی، مدیریت و عیب یابی آنها ساده بوده و نصب خودکار نرم افزار و تنظیم پورت ها را ارائه می دهند. سوئیچ های سری ۲۹۶۰ سیسکو از قابلیت بهره وری انرژی برخوردار می باشند. پیکربندی های مختلفی که برای سوئیچ های سیسکو سری ۲۹۶۰ وجود دارد مناسب هر سازمانی بوده و تمام مدل های آن دارای ضمانت نامه های طولانی مدت است و جزو بهترین سوئیچ هایی است که با بیش از ۲۰ مدلی که دارد می تواند نیازهای شما را برآورذده کند.
این رده از سوئیچ های سیسکو در رده سوئیچ های Access می باشند. تنوع بسیار بالایی داشته و در قابلیت های بسیار متنوعی برای کارکردهای مختلف عرضه شده اند. در زیر به صورت مروری به برخی از ویژگی های آنها اشاره کرده ایم. در ادامه مقاله معرفی سوئیچ های سیسکو شما را دعوت میکنم به مطالعه برخی خصوصیات سوئیچ های رده ۲۹۶۰ و مقایسه آنها با خصوصیات سایر سوئیچ ها.
- ۲۴ یا ۴۸ پورت گیگ اترنت
- بصورت ماژولار دارای ۴ عدد SFP یا دو عدد SFP
- پشتیبانی از تکنولوژی جدید POE، پشتیبانی از قابلیت انتقال همزان جریان برق و دیتا
- پشتیبانی از حداکثر ۳۰ وات برروی هر پورت در موارد POE
- پشتیبانی از ۱۵۰۴ وات برای تمامی پورتها (۴۸port) بصورتیکه همه فعال باشند.
- دارای پورت USB جهت اتصال کنسول و انتقال فایل
- پشتیبانی از انواع نرم افزارهای مدیریت و کانفیگ و مانیتورینگ و نگهداری
- دارای ۶۴MB حافظه FLASH و ۱۲۸MB حافظه RAM
- دارای کانفیگ ثابت یا Fixed Configuration به معنی عدم امکان نصب ماژول های گسترش دهنده
- به لحاظ قیمت و صرفه اقتصادی بسیار مناسب جهت پیاده سازی انواع شبکه های سیمی با امکانات امنیتی بالا
البته قابل ذکر است این مدل سوئیچ های سیسکو End-of-Life و End-of-sale شده است و سوئیچ سری Catalyst 2960-X و Catalyst 2960-XR جایگزین آنها شده است. این سوئیچ ها مجهز به پورت گیگابیت بوده و stackable میباشند ، به این معنا که برای افزایش توانایی سوئیچ ها میتوانیم دو تا هشت سوئیچ شبکه سیسکو را از طریق پورتهای خاصی بنام stack بهم وصل کنیم که در این صورت به پهنای باند 80Gbps میرسیم. البته در سری سوئیچ های جدید سیسکو، این تکنولوژی FlexStack نام گرفته است. در این تکنولوژی پس از stack شدن، همه سوئیچ ها از طریق کابل مخصوص و اعمال تنظیمات لازم، یک سوئیچ منطقی واحد بوجود می آید که کار مدیریت همه سوئیچ ها و پورت سوئیچ ها به راحتی از طریق همین یک سوئیچ انجام میگیرد.
سوئیچ جدید Cisco 2960-XR کمی قابلیتهای لایه 3 را ارائه کرده و قابیلت POE نیز در هر دو سری X و XR میتواند وجود داشته باشد.POE استانداردی است که از طریق کابل شبکه برق تجهزات مورد نظر تامین میشود.استاندارد POE+ در این سوئیچ ها تونایی تولید 740 وات برق برای تجهیزات شبکه را دارد. این سوئیچ ها در مدلهای 24 پورت و 48 پورت عرضه شده و قابلیت ارائه 4 پورت فیبرنوری با سرعت گیگابیت و یا 2 پورت فیبرنوری با سرعت 10G میباشد. مدیریت دستگاه یا ازطریق web UI ، محیط کامند (CLI ) و یا از طریق SNMP امکانپذیر است. در قابلیتهای لایه 3 این سوئیچ که در مدل XR قابل مشاده است میتوان به پشتیبانی از روتینگ پروتکل OSPF ، RIP و static route اشاره کرد که البته توانایی های یک سوئیچ لایه 3 سیسکو مثل 3750 را تمام و کمال نخواهد داشت ولی کمی دست ادمین شبکه را باز گذاشته است. تکنولوژی Cisco EnergyWise برای صرفه جویی در مصرف برق در این سوئیچ بکار رفته است. ظرفیت Mac Address Table آن 16 کیلوبایت میباشد و قابلیلتهای امنیتی دستگاه پشتیبانی از استاندارد 802.1X ، Serial Port Analyzer (SPAN) و BPDU Guard را شامل میشود.
سوئیچ 2960 سیسکو در مدل های مختلف عرضه شده که اختلاف مدلهای مختلف آن در تعداد پورتهای سوئیچ، تعداد و نوع پورتهای uplink ، ورژن IOS و پشتیبانی از استاندارد POE خلاصه میشود. انواع سوئیچهای 2960 سیسکو با پارت نامبرهای مربوطه به شرح زیر میباشد :
WS-C2960X-48FPD-L
WS-C2960X-48LPD-L
WS-C2960X-24PD-L
WS-C2960X-48TD-L
WS-C2960X-24TD-L
WS-C2960X-48FPS-L
WS-C2960X-48LPS-L
WS-C2960X-24PS-L
WS-C2960X-48TS-L
WS-C2960X-24TS-L
WS-C2960X-24PSQ-L
WS-C2960X-48TS-LL
WS-C2960X-24TS-LL
WS-C2960XR-48FPD-I
WS-C2960XR-48LPD-I
WS-C2960XR-24PD-I
WS-C2960XR-48TD-I
WS-C2960XR-24TD-I
WS-C2960XR-48FPS-I
WS-C2960XR-48LPS-I
WS-C2960XR-24PS-I
WS-C2960XR-48TS-I
WS-C2960XR-24TS-I
سوئیچ های سری ۳۵۶۰ سیسکو
سوئیچ های سری ۳۵۶۰ سیسکو عبارتند از Cisco 3560-C, Cisco 3560-CX و Cisco 3560-X . سری ۳۵۶۰ یک سری برنامه های مدیریت شبکه مبتنی بر PC را ارائه می دهند تا بهینه سازی هایی برای LAN های کسب و کارهای کوچک و متوسطی که حداکثر ۲۵۰ کاربر دارند انجام دهد. این سوئیچ های cisco می توانند ۱۲۰۰۰ آدرس مک، ۱۱۰۰۰ روتر یونیکست، ۱۰۰۰ گروه IGMP و روترهای مالتی کست را پیکربندی کنند. این سوئیچ ها به شما بهینه سازی بهره وری و حفاظت از سرمایه گذاری را ارائه می دهند.
این رده از سوئیچ های سیسکو در رده سوئیچ های Access می باشند. قابلیت های سوئیچ سیسکو رده ۳۵۶۰ بسیار زیاد می باشد. در ادامه مقاله معرفی سوئیچ های سیسکو شما را دعوت میکنم به مطالعه برخی خصوصیات سوئیچ های رده ۳۵۶۰.
- سوئیچهای Standalone لایه ۳ با قابلیت استفاده از دو نوع IOS (IP Based, IP Service)
- تنوع گستردۀ سوئیچ در ردههای مختلف، برای نیازهای متفاوت (۳۵۶۰V2, 3560G, 3560E, 3560X)
- دارای مدلهای ۲۴ و ۴۸ پورت ۱۰/۱۰۰ یا ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ با POE/POE+ و بدون POE
- پشتیبانی از Uplinkهای ۱G و ۱۰G در مدلهای ۳۵۶۰-E و ۳۵۶۰-X
سوئیچ های سری ۳۷۵۰ سیسکو
سوئیچ های سری ۳۷۵۰ سیسکو در حال حاضر شامل مدل های ۳۷۵۰ و ۳۷۵۰-x می شود. سوئیچ سیسکو ۳۷۵۰ با سرویس های IP و IP بیس در دسترس هستند. سرعت فوروارد این مدل سوئیچ ها (با دو تا آپ لینک ۱۰GbE) حداکثر ۱۰۱.۲mpps است. سری های ۳۷۵۰ به کاربران اجازه می دهد تا یک سیستم سوئیچینگ یکپارچه، بسیار مقاوم داشته باشند. در زیر میتوانید برخی از خصوصیات مهم سوئیچ ۳۷۵۰ تا مطالعه کنید.
- سوئیچهای Stackable لایه ۳ با تنوع مدل برای نیازهای مختلف
- بهبود مصرف انرژی به همراه پورتهای Fast Ethernet در ردۀ ۳۷۵۰V2
- ترکیب ساختار ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ و POE به همراه Uplinkهای قابل Upgrade از ۱G به ۱۰G در سوئیچهای ۳۷۵۰E Stack Wise
- ایجاد قابلیت دسترسی، مقیاسپذیری، امنیت و بهبود مصرف انرژی بالا با استفاده از سوئیچهای ۳۷۵۰-X
سوئیچهای سری ۴۵۰۰ سیسکو
سوئیچ های سری ۴۵۰۰ سیسکو شبکه های بی حد و مرزی را ایجاد می کنند و به کاربران اجازه می دهند تا عملکرد بالا را تجربه کنند و از طریق لایه های ۲ تا ۴ سوئیچ تجربه کاربری امن را داشته باشند. این سری از سوئیچ های سیسکو شامل مدل های ۴۵۰۰-X و ۴۵۰۰E می شود و می تواند ظرفیت سوئیچینگ حداکثر ۸۰۰ گیگابیت در ثانیه ای را فراهم آورد و با استفاده از فناوری VSS ظرفیت مقایس پذیری ۱.۶Tbps را تحویل می دهد. در ادامه مقاله معرفی سوئیچ های سیسکو شما را دعوت میکنم به مطالعه برخی خصوصیات سوئیچ های رده ۴۵۰۰
- امنیت، انعطافپذیری و کارایی بالا به همراه ماجولار بودن و تراکم بالای پورت
- ایدهال برای لایه Distributed یا شبکههای Collapsed Core
- قابلیت Switching تا ۸۴۸Gbps و گذردهی تا ۲۵۰Mpps
- بهبود یکپارچهسازی ارتباطات با تراکم بالای POE و POE+
- ماکزیمم زمان فعالیت برای Applicationهای Voice وVideo
سوئیچهای سری ۶۵۰۰ سیسکو
سوئیچ های سری ۶۵۰۰ سیسکو سوئیچ های Campus LAN هستند و می توانند سرویس های جامع ۱/۱۰/۴۰G را ارائه دهند. سری ۶۵۰۰ سیسکو می توانند برای هر اسلات ۸۰ و ۱۸۰ گیگابیت در ثانیه را برای هر اسلات ارائه دهند. این سوئیچ ها سرویس های شبکه، عملکرد، مقیاس پذیری و بهینه سازی جامعی را ارائه می دهند.
- ایجاد بالاترین سطح سرویس برای هر نقطه در شبکه با استفاده از قابلیت ماجولار بودن
- مناسب برای Metro-Ethernetها، مسیریابی شبکههای WAN و دیتاسنترها
- فراهم آوردن سرویسهای پیشرفته سرعت بالا مانند Integrated Wireless، Application Control، سرویسهای آنالیز شبکه
- پشتیبانی از بیشترین تراکم پورت برای POE، Fast Ethernet و Gigabit Ethernet
به طور معمول در شبکه دستگاه های مختلف و متنوعی وجود دارد که با توجه به ماهیت عملیاتی خود، یک سری عملیات خاص را انجام میدهند. از جمله سخت افزارهایی که میتوان به آنها اشاره کرد عبارت اند از روترها، سوئیچ ها، هاب ها و تقویت کننده هاست. سوئیچ ها دستگاه هایی هستند که قادر به پردازش فریم های لایه دوم بوده و بین دستگاه های متصل شده به سوئیچ یک ارتباط ۱ به ۱ ایجاد میکند. این ارتباط میتواند به صورت Full-Duplex یا Half-Duplex صورت پذیرد. از لحاظ قدرت پردازش و انتقال فریم، سوئیچ ها در کلاس های متفاوتی قرار میگیرند. که بسته به نوع نیاز باید سوئیچی انتخاب شود تا علاوه بر مقرون به صرفه بودن کارآیی موردنیاز در شبکه را فراهم آورد. امیدوارم با مطالعه مقاله معرفی سوئیچ های سیسکو علاوه بر افزایش دانش خود بتوانید متناسب با نیاز خود سوئیچ خریداری کنید.